burger

«Вбережіть своїх дітей заради їхнього та свого майбутнього!» – Ірина Верещук

Опубліковано 19 Січня 2023 року, о 10:45

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук відвідала Київський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Отчий дім», що в селі Святопетрівське. Влітку минулого року заклад почав приймати внутрішньо переміщених осіб.

Нині «Отчий дім» є тимчасовим прихистком для сімей з Донеччини, Харківщини, Запоріжжя та зі звільненого Херсона. Наразі у центрі перебувають 58 переселенців, 29 з яких – діти.

У закладі знайшли прихисток багатодітні родини, а також сім’ї, де лише мати чи батько виховують діток. Також тут проживають сім’ї, яким допомогло Мінреінтеграції у співпраці з Київською обласною військовою адміністрацією.

«Я знаю, вам важко. Більшість із вас втратили житло, хтось тікав із найгарячіших точок, зокрема, тут є родини з-під Бахмута. Ми з командою тут, щоб почути ваші потреби й допомогти розпочати життя спочатку. Сьогодні я дізналася, що серед вас є ті, які активно допомагають ЗСУ: плетуть сітки, збирають гуманітарну допомогу та відправляють на фронт. З такими людьми ми неодмінно переможемо, бо з нами Бог!» – наголосила Ірина Верещук.

Деякі переселенці, яких раніше прихистив заклад, вже знайшли роботу й тепер мають змогу самостійно винаймати житло. Робота – це те, що допомагає соціалізуватися, переконана очільниця Мінреінтеграції.

Діти отримали подарунки – комплекти зимового одягу від ЮНІСЕФ. Також мешканці центру одержали допомогу від Уряду Польщі та посольства Китаю.