burger

Причетні до депортації українців підуть під міжнародний трибунал!

Опубліковано 20 Січня 2023 року, о 10:31

Про це під час єдиного телемарафону новин на каналі «Ми – Україна» заявила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. За її словами, на тимчасово окупованих територіях російські загарбники повторюють радянську практику переселення людей – депортують під виглядом евакуації. І такі акти геноциду українського народу відбуваються не вперше в історії.

«Але цього разу вони відчують на собі всю відповідальність за вчинення таких злочинів. Ви знаєте, що Європарламент проголосував резолюцію, де чітко вказано про необхідність створення трибуналу над воєнними злочинцями», – сказала Ірина Верещук.

Вона також закликала громадян на тимчасово окупованих територіях не дати ворогу ввести себе в оману.

«На початку повномасштабного вторгнення були гуманітарні коридори. По них на підконтрольну Україні територію врятувалися сотні тисяч людей. Зараз окупанти не дають відкривати коридори. Натомість вони руйнують цивільну інфраструктуру й обстрілюють житлові квартали. Роблять життя людей нестерпним і змушують таким чином виїжджати, але лише на територію росії. Це депортація і порушення Женевської конвенції. Тому вкотре наголошую: за цей злочин понесуть відповідальність усі, починаючи від посадовця, який приймав рішення про депортацію, до водія, який вивозив наших людей», – резюмувала віцепрем’єрка.