burger

Відбулася зустріч Президента Зеленського з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді

Опубліковано 26 Січня 2023 року, о 12:13

В зустрічі також взяли участь віце-прем’єрка Ірина Верещук, заступник керівника ОПУ Андрій Сибіга, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, перша заступниця Міністра закордонних справ Еміне Джапарова та низка державних посадовців.

Це вже третій візит Філіппо Гранді до нашої країни з початку повномасштабного вторгнення. Серед багатьох питань особлива увага приділялася депортації до росії українських громадян. Окремо було порушено проблему масового злочинного вивезення на територію держави-агресора українських дітей. Зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Присутні акцентували на тому, що українській владі необхідно отримати доступ до наших співвітчизників, які опинилися в росії. Аби мати змогу захищати їхні права та інтереси.

Разом з нашими міжнародними партнерами необхідно розробити дієвий механізм їх повернення. Передусім дітей, які не спроможні самостійно приймати рішення і діяти. Для українського суспільства це стане важливим маркером підтримки. Особливо для внутрішньо переміщених осіб та тих, чиї рідні потребують допомоги.