burger

Психологічне відновлення громадян – крок до відновлення всієї країни

Опубліковано 10 Лютого 2023 року, о 18:27

Цього тижня відбулося чергове засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок російської агресії проти України. Зустрічі проходять в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, створення якої є ініціативою Першої леді Олени Зеленської.

Засідання відбулося за участю дружини Президента України та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Також в заході взяла участь Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, яка є співголовою Міжвідомчої координаційної ради.

«Психологічна допомога має бути такою ж доступною й повсюдною, як і медична. Це амбітна мета. Такої програми немає ніде у світі. Але й ніхто у світі в цьому столітті не пережив того, що переживаємо ми», – зазначила Перша леді.

Основну увагу під час засідання було приділено представленню результатів аудиту ресурсів послуг у сфері психічного здоров’я – проаналізовано, які потужності має кожне міністерство, як вони використовуються та які є прогалини.

Турбота про ментальне здоров’я наших громадян має стати однією з головних складових поствоєнного відновлення, переконана очільниця Мінреінтеграції. Особливо що стосується надання психологічної допомоги внутрішнім переселенцям і шукачам притулку за кордоном.

Висловлюємо вдячність Прем’єр-міністру та Першій леді за особисту залученість у розвиток системи психічного та ментального здоров’я в Україні.