burger

Як убезпечити свої персональні дані в мережі «Інтернет»

Опубліковано 11 Лютого 2023 року, о 18:27

Щоб не стати жертвою хакерів чи онлайн-шахраїв, варто пам’ятати кілька простих порад. Вони зроблять роботу в інтернеті більш безпечною.

1. Не встановлюйте на персональний комп’ютер або смартфон програми й додатки зі сторонніх джерел. Завантажуйте софт лише з офіційних сторінок розробників.

2. Налаштуйте двоетапну перевірку за допомогою телефону або e-mail. Це дозволить захистити облікові записи та профілі у соцмережах й онлайн-сервісах.

3. Формуйте для своїх облікових записів надійні паролі. Пароль має містити літери верхнього реєстру (АБВ), нижнього (абв), символи (наприклад, *№!) та цифри.

4. Міняйте паролі час від часу. Не використовуйте для облікових записів різних сторінок однакові кодові комбінації.

5. Не завантажуйте файли з незахищених і невідомих вам сайтів. Часто з такими файлами потрапляють віруси.

6. Періодично перевіряйте свої пристрої за допомогою антивірусних програм.

7. Будьте обережні зі сторонніми анкетами у мережі, які вимагають від вас введення персональних даних.

8. Не відкривайте та не переходьте за посиланнями, які приходять у листах на вашу пошту від незнайомих людей. Вони можуть вести на небезпечні сторінки.

9. Прискіпливо ставтеся до повідомлень і вікон, що спливають у вашому браузері, програмах або мобільному пристрої. Перед тим, як погодити таке повідомлення, обов’язково уважно прочитайте його зміст.

10. Під час користування загальнодоступними точками Wi-Fi, які не мають пароля, намагайтеся не користуватися електронними платіжними системами, інтернет-банкінгом і не вводити автентифікаційні дані для входу у власні облікові записи.