burger

Окупанти відповідатимуть за екоцид на українській землі

Опубліковано 12 Лютого 2023 року, о 20:13

Російські окупанти намагаються знищити Україну не лише зброєю – вони свідомо та цілеспрямовано ведуть широкомасштабну екологічну війну на тимчасово окупованих територіях.

Десятки затоплених токсичними водами шахт Луганщини та Донеччини. Знищена військовими базами та забруднена тисячами сміттєзвалищ унікальна природа Криму. Тепер – Каховське водосховище, яке загарбники намагаються осушити.

Це несе пряму загрозу навколишньому середовищу, водопостачанню та сільському господарству Запоріжжя та Херсонщини. А також найбільшій в Європі Запорізькій атомній станції, яка може залишитись без охолодження. А це вже ризик ядерної катастрофи для всього світу.

«Можливо, окупанти почали усвідомлювати, що їм не втримати захоплені території. Тому намагаються залишити після себе випалену землю, непридатну для життя. Нічого в них не вийде. Все може відбутись дуже швидко. Пам’ятаєте звільнення Херсону?», – написала у своєму Телеграм-каналі Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Україна загоїть рани. Наша природа, як і наші звільнені міста та селища, відновляться. А загарбники відповідатимуть за всі екологічні злочини на українській землі.