burger

«Працевлаштування і психосоціальна підтримка. Це пріоритети у роботі з внутрішніми переселенцями на 2023 рік», – Ірина Верещук

Опубліковано 4 Березня 2023 року, о 18:30

Сьогодні у Львові відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук презентувала нову Стратегію державної політики внутрішнього переміщення до 2025 року.

Нинішні пріоритети Уряду у роботі з внутрішніми переселенцями – це сприяння їх інтеграції у приймаючі громади, наголосила посадовиця.

«Якщо минулого року ми спрямовували зусилля на евакуацію та первинну допомогу внутрішнім переселенцям, то зараз фокус уваги – на інтеграції цих людей у приймаючих громадах. Їх психосоціальна підтримка. Допомога у працевлаштуванні на новому місці. Це і є на сьогодні ключовими інструментами інтеграції ВПО», – наголосила Ірина Верещук.

Віцепрем’єрка закликала очільників регіональних і місцевих влад взяти за основу Урядову Стратегію та розробити власні місцеві програми підтримки й інтеграції ВПО з урахуванням локальної специфіки.

Вона запропонувала створити при ОВА координаційні центри з підтримки ВПО, а також – ради ВПО як органи самоорганізації внутрішніх переселенців.