burger

Мінреінтеграції братиме участь у забезпеченні функціонування Системи управління інформацією у сфері протимінної діяльності

Опубліковано 6 Березня 2023 року, о 15:41

Женевський міжнародний центр з гуманітарного розмінування (GICHD) провів тренінг з адміністрування Системи управління інформацією у сфері протимінної діяльності (ПМД). В ньому взяли участь представники Міноборони, Мінреінтеграції, ДСНС, Державної спеціальної служби транспорту й оператори протимінної діяльності.

За підсумками тренінгу GICHD представнику Мінреінтеграції було надано міжнародний сертифікат адміністратора Системи. Це дозволить Міністерству брати участь у забезпеченні функціонування Системи управління інформацією у сфері ПМД, що є одним із зобов’язань Міністерства відповідно до його положень.

Нагадаємо, що за ініціативи Мінреінтеграції та підтримки Женевського центру з питань гуманітарного розмінування (GICHD), Секретаріату Нацоргану з протимінної діяльності та Центру протимінної діяльності МОУ було створено спеціальну базу збору даних. Вона містить інформацію про інциденти з вибухонебезпечними предметами (ВНП) та постраждалих від них.

Збір і систематизація таких даних допомагають встановити забруднені локації, найбільш поширені ВНП тощо. А також дозволять вдосконалити мапи забруднених територій і скоригувати просвітницьку роботу з людьми із мінної безпеки.