burger

Не давайте ворогу прикриватись нашими дітьми! – Ірина Верещук

Опубліковано 6 Березня 2023 року, о 16:30

Цими днями за сприяння Мінреінтеграції вдалося повернути додому з території рф ще двох українців. Ігор та Василь – двоюрідні брати. Один з них – 15-річний хлопчик, за якого понад 3 місяці йшла боротьба.

Ігор та його мама Наталія – мешканці Херсона. Коли в місто прийшли війна й окупація, мама намагалася врятувати дитину, кудись його вивезти. Однак вирватись на територію вільної України було майже неможливо. Натомість окупанти підступно запропонували доправити хлопця в Анапу – буцімто «на оздоровлення».

Наталія погодилась і підписала документи. Коли схаменулася, було вже пізно.

Їй не віддавали дитину. Більш того – хлопця використали як заручника. Над ним провели психологічну та «виховну» роботу, намагаючись назавжди відлучити від матері та Батьківщини. Вирвати Ігоря з цієї пастки та переконати його повернутися додому вимагало неймовірних зусиль.

«Ворог мститься українцям за свої поразки й робить усе, щоб зруйнувати Україну зсередини, розірвати сім’ї. Ці нелюди прикриваються нашими дітьми. Закликаю всіх батьків: не вірте жодному їхньому слову, нічого не підписуйте, ні в якому разі не віддавайте їм дітей – навіть коли вас будуть запевняти, що це для їхньої ж безпеки. Вони використовують їх для шантажу й «торгів», – звернулася до українців із застереженням Віцепрем’єрка України Ірина Верещук.

І ось врешті Ігор та його брат вдома. Як зізнались хлопці, це був найщасливіший день у їхньому житті.

Мінреінтеграції дякує Державній прикордонній службі України, волонтерській організації «Допомагаємо виїхати», благодійній організації «СОС Дитячі Містечка» за сприяння та допомогу.