burger

Віцепрем’єр-міністерка України закликає підтримати Україну: «Зброя з Кореї не буде використана для нападу на територію росії»

Опубліковано 6 Березня 2023 року, о 14:08

Віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук звернулася до Південної Кореї щодо військової підтримки України, заявляючи: «Ми обіцяємо не використовувати корейську зброю для нападу на територію росії».

Віцепрем’єрка Верещук зустрілася з Hankook Ilbo у своєму офісі в Києві 25 лютого і сказала: «Ми будемо використовувати корейську зброю тільки для того, щоб вигнати росію з України й щоб вона залишила Україну у спокої» та закликала корейський уряд змінити свою позицію щодо надання Україні зброї. Вона додала, що, на відміну від росії, яка вторглася на українську територію і порушила суверенітет незалежної країни, Україна не хоче жодного квадратного сантиметра російської землі.

Віцепрем’єр-міністерці Верещук відомо, що уряд Південної Кореї обережно ставиться до надання зброї через побоювання погіршити відносини з росією. Вона підкреслила, що «тиран (президент росії володимир путін) не думає: «Оскільки Корея не дала зброї Україні, ми не будемо воювати з Кореєю» і Кореї немає чого боятися перед росією.

Чоловік і син обоє на фронті… «Впевнена у перемозі»

Це друге інтерв’ю Хангук Ільбо з віцепрем’єркою Верещук, перше відбулося у липні минулого року. Вона виглядала трохи схудлою, ніж 8 місяців тому, і всі свої відповіді закінчувала фразою: «Ми точно виграємо війну протягом цього року». А це означає лише те, що з продовженням війни воля до перемоги стає все сильнішою.

І син, і чоловік віцепрем’єр-міністерки на фронті. Її чоловік знаходився в Бахмуті, на сході, на місці найзапекліших боїв, і в ніч на 24-те він повернувся до Києва. Це означає, що українські лідери та їхні родини не тікають від можливої смерті.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Міністр оборони України Олексій Резніков стоять перед бойовим танком Leopard 2, переданим Польщею, у першу річницю російського вторгнення в Україну, 24 числа. Під час цієї війни в Україні вперше будуть використані танки Leopard. Київ – Reuters News

У минулорічному інтерв’ю Віцепрем’єр-міністерка Верещук називала будівництво тимчасового житла для біженців сферою, у якій підтримка і співпраця Південної Кореї найбільше потрібні після військової допомоги. У цьому інтерв’ю вона сказала: «Вкрай необхідна співпраця для розмінування, бо російські військові замінували величезну частину України». Вона наголосила: «Корея має великий досвід виявлення і знешкодження мін, і я знаю, що вона має багато технологій». Нещодавно оприлюднений урядом Південної Кореї план гуманітарної допомоги Україні передбачає допомогу в розмінуванні.

Віцепрем’єрка Верещук прокоментувала те, що росія «тихо» провела річницю агресії (24 лютого), так: «Стало зрозуміло, що чисельність російської армії йде на спад. росії, здається, важко здійснити широкомасштабну атаку, яка б переломила хід війни на її користь».

Водночас вона висловила стурбованість воєнною ситуацією на сході країни, де вже кілька місяців триває війна на виснаження. Віцепрем’єрка Верещук підкреслила, що саме тому зброя має постачатися більше і швидше.

«Давайте поговоримо про мир у третьому інтерв’ю»

Віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук на інтерв’ю з Хангук Ільбо 1 липня минулого року. Через 8 місяців після першої зустрічі вона виглядає трохи схудлою. «Коли ми зустрінемося наступного року, давайте поговоримо про перемогу України та мир», – сказала вона, натякнувши на перемогу України до кінця року. Київ – спеціальна кореспондентка Шин Ин Бьол

Віцепрем’єрка Верещук нагадала, що Україна проводить масштабні реформи навіть під час війни. Президент України Володимир Зеленський суворо дотримується політики «нульової толерантності» до корупції в уряді, включно з корупцією у військовій сфері. Слідом за заступником міністра оборони за звинуваченнями в корупції «полетіли» ще й інші голови. «Президент Зеленський ніколи не піде на компроміс, коли йдеться про корупцію», – сказала Верещук. «Він постійно наголошує й уряду, й чиновникам: «Не думайте, що сказати, що так робилося в минулому, спрацює».

Віцепрем’єрка Верещук до війни працювала, ставлячи та реалізовуючи не тільки щоденні, а й далекоглядні цілі. Після початку війни щось планувати стало неможливим. «Тому що ти не знаєш, що буде завтра», – сказала вона. Також посадовиця постійно наголошувала, що «безсумнівно, що Україна переможе протягом цього року» і «ми переможемо, ми повинні перемогти». Вона сказала: «Якщо у мене знову буде інтерв’ю з Хангук Ільбо в січні наступного року, я щиро сподіваюся, що тоді зможу говорити про перемогу України та мир».

Оригінальну версію можна переглянути за цим посиланням.