burger

Уряд запустив єдину платформу допомоги врятованим від війни українцям

Опубліковано 16 Березня 2023 року, о 9:00

Це перший в Україні онлайн-майданчик, де зібрана повна інформація про всі ключові сервіси допомоги постраждалим внаслідок війни. Завдяки платформі громадяни зможуть простіше і швидше зв’язатися з потрібним сервісом.

Платформа допомоги врятованим діє за посиланням.

Платформа допомоги врятованим створена за ініціативи Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та за сприяння Урядової уповноваженої з питань гендерної політики та підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

На платформі зібрані всі ключові служби, що надають українцям психологічну, юридичну та соціальну допомогу.

Крім того, на сайті є буклети й інформаційні матеріали, щоб допомогти громадянам розпізнати негативні наслідки насильства і вчасно впоратися з ними.

Всі ініціативи, розміщені на платформі, покликані забезпечити підтримку українцям у будь-якому куточку країни, а також за її межами.

Усі сервіси є перевіреними, конфіденційними та безоплатними. Водночас представлений на платформі перелік не є вичерпним, тому інші сервіси й організації за бажанням також можуть приєднатися.

У майбутньому онлайн-майданчик масштабуватиметься. Платформа надаватиме доступ до ініціатив, які допомагають українцям знайти нову роботу, перекваліфікуватися та підвищити свій економічний потенціал.