burger

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна

Опубліковано 17 Березня 2023 року, о 18:15

Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду (МКС) сьогодні, 17 березня 2023 року, видала ордери на арешт президента росії владіміра путіна та марії олексіївни львової-бєлової, яка є уповноваженою президента рф у справах дитини, повідомляється в пресрелізі МКС.

Путіна та львову-бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до рф, що відбувалось щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Є підстави вважати, що названі громадяни несуть індивідуальну кримінальну відповідальність за зазначені злочини (ст. 25 (3) (а) Римського статуту), говориться у прес-релізі.

“Палата досудового провадження ІІ на підставі клопотань Прокуратури від 22 лютого 2023 року постановила, що існують достатні підстави вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих районів України до російської федерації, що завдало шкоди українським дітям”, – підкреслюється в повідомленні.

Ордери на арешт були видані на підставі клопотань, поданих прокуратурою 22 лютого 2023 року.