burger

Рік роботи Національного інформаційного бюро

Опубліковано 17 Березня 2023 року, о 16:50

Рівно рік тому, 17 березня 2022 року, Уряд ухвалив рішення про створення Національного інформаційного бюро (НІБ).

Ключовою метою цього органу є ведення реєстрів щодо військовополонених, цивільних заручників і депортованих.

За рік роботи НІБ взяло участь у проведенні 39 обмінів полоненими, в результаті чого з полону було звільнено 1993 особи.

Також за цей час Національне інформаційне бюро створило:

– Реєстр оборонців України, які перебувають у полоні,

– Реєстр військовополонених ворогів,

– Реєстр політв’язнів,

– взяло участь у створенні онлайн-платформи «Діти війни» з даними про дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії рф.

Крім того, НІБ у співпраці з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста сприяє листуванню між українськими полоненими та їхніми рідними.

Для прийому звернень від громадян Національне інформаційне бюро запустило цілодобову гарячу лінію 16-48 та інші канали зв’язку. За рік оператори прийняли майже 225 тисяч дзвінків. Ще понад 56 тисяч звернень надійшло до НІБ через чат-боти у Telegram і Viber, більш як 19 тисяч – через онлайн-форму на сайті  НІБ і понад 37 тисяч – на електронну скриньку: [email protected].

Нагадаємо, функції НІБ виконує державне підприємство «Український національний центр розбудови миру», що належить до сфери управління Мінреінтеграції.

Докладніше про результати роботи Національного інформаційного бюро за перший рік можна дізнатись у презентації за посиланням.