burger

Мінреінтеграції відповідатиме за наповнення бази даних постраждалих від мін та невибухнувших боєприпасів

Опубліковано 18 Березня 2023 року, о 13:00

Рішення було ухвалене під час засідання Координаційного круглого столу з питань надання допомоги постраждалим від боєприпасів вибухової дії. Його організували Данська рада у справах біженців (DRC) і Програма розвитку ООН (ПРООН).

Представник Мінреінтеграції презентував Інтерактивну карту інцидентів, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами та постраждалими від них особами. 

Її було розроблено Мінреінтеграції спільно із Женевським міжнародним центром з гуманітарного розмінування (GICHD) та Центром протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ). 

Впровадження такої карти дозволило вперше розпочати збір інформації щодо постраждалих від мін і боєприпасів, що не вибухнули. А також – почати оцінювати їх потреби, систематизувати та зберігати такі дані у Системі управління інформації з протимінної діяльності. 

Ініціатива Мінреінтеграції отримала високу оцінку міжнародних і національних неурядових організацій. Оскільки вона дає можливість отримувати верифіковані дані щодо постраждалих від мінно-вибухових травм осіб з метою подальшого надання їм кваліфікованої допомоги.