burger

Ірина Верещук закликала за прикладом Харкова запускати регіональні проєкти із психосоціальної допомоги

Опубліковано 21 Березня 2023 року, о 18:09

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук в межах робочої поїздки на Харківщину ознайомилась із роботою регіональної служби психологічної допомоги населенню деокупованих громад. Вона розпочала свою роботу 1 березня в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської у партнерстві з Мінреінтеграції, Харківською ОВА та волонтерами за фінансової підтримки урядів США, Канади, Великобританії, Швеції, Швейцарії та Фінляндії.

Новостворена психологічна служба працює у складі Харківського обласного центру соціальних служб.

Станом на сьогодні команда служби вже налагодила роботу як у самому Харкові, так і в 12 громадах області (Мерефа, Чугуїв, Малинівка, Слобожанська, Зміїв, Ізюм, Оскільська, Первомайськ, Лозова, Мала Рогань, Сахновщина, Балаклея). На виїздах по регіону щоденно працюють мобільні групи психологів. 

«Психосоціальна допомога – це не тільки здоров’я і стійкість нації. Іноді вчасна та професійна психологічна допомога рятує життя. Особливо в такі часи випробувань, як зараз», – зауважила у соцмережах Ірина Верещук після відвідання служби. 

Посадовиця подякувала всім, хто долучився до запуску цього важливого проєкту. І закликала всі регіони запускати у себе такі ж проєкти. 

«Будуйте проєкти у чотирикутнику: Уряд, регіональна влада, волонтери й міжнародники. Це працює!» – наголосила Ірина Верещук.