burger

Мінна безпека для дітей: уроки, які рятують життя

Опубліковано 27 Березня 2023 року, о 18:34

Щоб убезпечити дітей від травмувань вибухонебезпечними предметами, батькам і вчителям слід постійно проводити роз’яснювальну роботу.

Мінреінтеграції підготувало добірку корисних сервісів та онлайн-уроків, які допоможуть підвищити обізнаність дітей щодо мінної безпеки.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з ЮНІСЕФ, ДСНС і Нацполіцією розробили серію роликів «ДСНС розповідає про мінну безпеку». У цих відеоуроках за допомогою схем і помічника – песика Патрона роз’яснюють про попереджувальні знаки, види вибухівок, радіус ураження та що робити у разі їх виявлення.

Також Мінреінтеграції у співпраці з видавництвом «Ранок» розробили комікси «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний ПЕКосвіт». За допомогою них можна ознайомити дітей з правилами поведінки у разі знаходження небезпечного предмета у простій та інтерактивній формі.

Асоціація саперів України створила онлайн-курс «Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів». Він буде корисний вчителям під час шкільного процесу. Зареєструватися на курс можна за посиланням.

«Все про мінну безпеку» – онлайн-платформа, де зібрані корисні матеріали для дітей різного віку, а також покрокова інструкція, як батькам розповісти дітям про міни.

«Стопміна» – це освітній проєкт, спрямований на підвищення поінформованості й обізнаності дітей щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів, створений Данською Радою у справах біженців.