burger

ООН Жінки в Україні підтримує ініціативи Мінреінтеграції, спрямовані на захист прав жінок 

Опубліковано 28 Березня 2023 року, о 16:58

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук провела робочу зустріч з представницею ООН Жінки в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш. Вони обговорили напрями співпраці між організацією та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Наразі діяльність ООН Жінки спрямована на забезпечення безпеки жінок і дівчат, які постраждали від агресії росії. Крім того, організація опікується жінками з-поміж внутрішньо переміщених осіб, надаючи їм підтримку у соціалізації та працевлаштуванні.

Зокрема, Представництво ООН Жінки в Україні погодилося взяти активну участь у моніторингу виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення до 2025 року.

«Сьогодні серед громадян, які втратили роботу через війну, найбільший відсоток саме жінок. Вони потребують психологічної реабілітації, допомоги у працевлаштуванні та відкритті власної справи. Тому робота такої організації як ООН Жінки наразі дуже важлива. Дякуємо за експертний супровід ініціатив Міністерства, що спрямовані на захист прав та інтересів жінок», – наголосила Ірина Верещук.