burger

Кримськотатарській мові в Україні бути! 

Опубліковано 7 Квітня 2023 року, о 9:00

Під співголовуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання Національної комісії з питань кримськотатарської мови.

У засіданні взяли участь Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який є співголовою Комісії, а також представники державних органів, науковці та мовознавці з освітніх установ.

На сучасному етапі розвитку кримськотатарської потрібно вирішити питання щодо підготовки фахівців із цієї мови. Від вчителів, які будуть навчати дітей кримськотатарської, до науковців, що розроблятимуть правопис і словники.

У напрямі розробки освітніх програм вже розпочато співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Міністерством освіти.

«Кримськотатарській мові в Україні бути! Мові – корінного народу України. Ми маємо зробити все, аби зберегти її самобутність. Дати кримськотатарській мові новий поштовх для розвитку, популяризувати її у світі. Діти кримських татар мають вивчати рідну мову. Тільки так мова залишатиметься живою», – переконана Ірина Верещук.