burger

Мешканців Донеччини закликають утриматись від передчасного повернення додому

Опубліковано 14 Квітня 2023 року, о 15:30

Мінреінтеграції закликає мешканців Донецької області, які евакуювалися до більш безпечних регіонів України, утриматись від передчасного повернення додому. Через активні воєнні дії безпекова ситуація в області залишається надзвичайно складною.

Окупанти щодня обстрілюють житлові райони й об’єкти критичної інфраструктури. Від ворожих снарядів руйнуються будинки, гинуть і травмуються місцеві жителі. Тож ухвалити рішення про передчасне повернення з евакуації – це наразити на небезпеку себе і своїх рідних.

Також мешканців Донеччини, які досі залишаються у регіоні, закликають евакуюватися до безпечних регіонів країни. Зокрема, це стосується сімей, у яких є діти й особи з обмеженими фізичними можливостями.

Внутрішні переселенці отримають у нових громадах допомогу та підтримку. Зокрема, їх розмістять у безоплатних прихистках, нададуть фінансову, гуманітарну і психологічну допомогу, соціальний супровід.

Нагадаємо, з 18 квітня жителі Донеччини зможуть безкоштовно евакуюватися залізничним транспортом до територіальних громад Житомирської області. Детальну інформацію щодо евакуації можна знайти за посиланням.