burger

Мінреінтеграції закликає мешканців деокупованих територій дотримуватись правил мінної безпеки під час Великодніх свят   

Опубліковано 15 Квітня 2023 року, о 9:36

Звільнені території Київщини, Житомирщини, Херсонщини, Харківщини, Миколаївщини, Запоріжжя, Донеччини, Сумщини, Чернігівщини подекуди досі залишаються замінованими. Найбільш небезпечними є ліси, місцеві дороги, стежки, а також кладовища, куди традиційно перед Великоднем і на поминальні дні йдуть люди.

Мінреінтеграції закликає мешканців ДОТ бути дуже уважними й обережними під час Великодніх свят. Цьогоріч відмовитися від традиційного відвідування цвинтарів та інших неперевірених саперами територій. Не відвідувати ліси, поля, береги водойм, не з’їжджати та не виходити на узбіччя доріг, де точилися бої та перебував ворог.

У разі виявлення будь-якого предмета, схожого на вибухонебезпечний, у жодному разі не торкатися його, не намагатися перемістити чи розібрати. Відійти від небезпечної знахідки на безпечну відстань у 100 метрів тим же маршрутом, яким підходили. Слід обов’язково повідомити про небезпечний предмет спеціалістів ДСНС або Нацполіцію за номерами 101, 102 та попередити про небезпеку оточуючих.