burger

Міжнародний саміт міст і регіонів – важлива платформа, яка сприятиме відновленню 

Опубліковано 21 Квітня 2023 року, о 9:14

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила під час прямого включення на Першому телеканалі. Вона відзначила важливість того, що захід має широкий міжнародний вимір. У столиці України зібралися делегати іноземних держав: голови міст і регіонів, керівники виконавчих органів та асоціацій, представники Конгресу Ради Європи й інші гості. З української сторони це очільники регіонів, міст, громад тощо.

За її словами, показовим є те, що вже під час саміту були підписані перші партнерські угоди між деякими українськими й іноземними містами. Міністри, керівники ОВА, мери й інші посадовці мали змогу поспілкуватися наживо. Бо насправді у нас немає часу по кілька місяців обмінюватися листами й узгоджувати дії, зауважила посадовиця.

«Цей саміт важливий тим, що дає змогу швидко скомунікувати. Потім українські й іноземні міста будуть узгоджувати подальші кроки співпраці. Найголовніше – це те, що ми бачимо: наші друзі та партнери готові нам допомагати й робити внесок у відновлення, інвестувати в людей. Бо в центрі угод має бути людина та її добробут», – резюмувала Ірина Верещук.