burger

Американські законодавці закликали росію негайно повернути депортованих українських дітей 

Опубліковано 23 Квітня 2023 року, о 11:30

Члени Конгресу США на засіданні комітету із закордонних справ засудили депортацію українських дітей і внесли відповідну резолюцію в Палаті Представників і в Сенаті. Там акцентували, що такі слухання допомагають знайти нові важелі й способи притягти до відповідальності винних.

Учасники засідання навели факти, коли окупанти буквально виривали дітей із сімей, відвозили до таборів, де вони живуть у нелюдських умовах. У місцях перебування на них тиснуть російською пропагандою. У такий спосіб намагаються перевиховати та примусити до покори. Це не лише воєнний злочин, це ознака геноциду і спроба стерти саму ідентичність нації.

Конгресмени зазначили, що виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт путіна за цим звинуваченням – це перший із багатьох важливих кроків для притягнення вищого політичного керівництва росії до відповідальності.

Ця резолюція має продемонструвати, що американський народ підтримує прагнення українців боротися за свою демократію та повернення цих дітей до їхніх домівок.