burger

Ірина Верещук: «Маємо з такою ж швидкістю відновлювати території, як ЗСУ звільняють їх від ворога»

Опубліковано 25 Квітня 2023 року, о 9:04

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада Координаційного штабу з питань деокупованих територій. 

У центрі уваги були проблеми та виклики, з якими зіткнулися жителі звільненої території Харківської області. 

Зокрема, порушувалися питання енергетичної галузі, розмінування, соціальних гарантій, виплати заробітної плати освітянам звільнених громад. 

Представники Міносвіти запевнили, що найближчим часом буде погашено заборгованість по виплаті заробітної плати освітянам на деокупованих територіях Харківщини. 

У Міністерстві енергетики повідомили, що наразі вже розроблено порядок компенсації виплат заборгованості за енергоносії, що дозволить теплопостачальним і водопровідно-каналізаційним підприємствам області розрахуватися з боргами. 

Також Уряд вирішує питання щодо підвищення заробітних плат працівникам державних органів на небезпечних територіях. 

«Маємо з такою ж швидкістю відновлювати території, як ЗСУ звільняють їх від ворога. Зараз потрібно на всіх рівнях спрямувати свої зусилля на те, щоб люди якомога скоріше поверталися до звичного життя. Не маємо права бути безвідповідальними. Це неприпустимо! Сподіваюся, усі відповідальні особи мене почують!» – наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.