burger

Вимагаємо звільнити кримську татарку Леніє Умерову!

Опубліковано 25 Квітня 2023 року, о 11:48

Після окупації Криму у 2014 році російська влада систематично скоює злочини проти кримських татар. Залякування, обшуки, незаконні затримання й арешти, розпалювання ненависті до корінних народів – звичні методи роботи російських спецслужб.

Черговим кричущим злочином окупаційної влади є викрадення і протиправне утримання кримської татарки Леніє Умерової. Її затримали на шляху до Криму, куди вона направлялася, аби навідати хворого на онкологію батька. Росіяни викрали жінку, вивезли у Владикавказ і там сфабрикували три кримінальних провадження. В тамтешньому СІЗО її насильно утримують протягом 4 місяців.

Такими діями російська влада порушує статті Конвенції про захист цивільного населення під час війни. 

Звертаємося до урядів іноземних держав та міжнародних організацій, зокрема учасників Міжнародної Кримської платформи, з такими вимогами: 

– посилити дипломатичний, санкційний та інші види тиску на російську федерацію з метою запобігти новим грубим порушенням прав громадян України, які перебувають на території рф і тимчасово окупованих територіях; 

– надавати допомогу Уряду України в розслідуванні воєнних злочинів, злочинів проти людяності та грубих порушень прав людини в Криму й на інших тимчасово окупованих територіях. 

Ми вимагаємо детального розгляду справи та звільнення громадянки України Леніє Умерової!