burger

Кадровий резерв вчителів і медиків для деокупованих територій має бути гнучким і професійним

Опубліковано 2 Травня 2023 року, о 14:08

Про це йшлося на нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Обговорювалися питання створення й наповнення реєстру резерву працівників освітньої та медичної сфери для деокупованих територій.

Зазначалося, що частина територій, де працюватимуть медики й освітяни, були окуповані ще з 2014 року. Система охорони здоров’я та освіти там працює за застарілими радянськими стандартами. Їх нав’язала окупаційна влада. До прикладу, досі використовується паперовий документообіг, відсутня цифровізація медичних та освітніх процесів тощо.

Водночас на підконтрольній українському Уряду території в обох сферах за цей час відбулися відчутні реформи. Країна дедалі більше стає цифровою. І цей фактор потрібно буде враховувати при підготовці до роботи на новому місці.

«Потрібна професійна гнучка команда. Яка зможе швидко адаптувати всі процеси до загальнодержавного рівня. Всі наші кроки потрібно ретельно продумати. Маємо починати з малого й вирішувати все поступово», – резюмувала Віцепрем’єрка, завершуючи нараду.