burger

Уряд удосконалив порядок оформлення довідок про перебування військовослужбовців у полоні

Опубліковано 2 Травня 2023 року, о 19:00

Кабмін вніс зміни до Порядку оформлення довідок про перебування осіб у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України або інтернування в нейтральних державах. Відповідний проєкт Постанови підготувало Мінреінтеграції.

Документом передбачено, що Національне інформаційне бюро може звертатися до силових відомств для отримання такої довідки за зверненням та в інтересах військовополонених і звільнених із полону. А саме – до Міноборони, правоохоронного органу, командира підрозділу Збройних Сил, іншого законного військового формування чи органу Сил безпеки й оборони України.

Таким чином, буде забезпечено дотримання вимог Закону України «Про захист персональних даних». А також – соціальний і правовий захист оборонців та їхніх родин.

Нагадаємо, що ця довідка входить до переліку обов’язкових документів (щодо військовослужбовців), які подаються до Комісії при Мінреінтеграції для встановлення факту позбавлення особи свободи внаслідок збройної агресії проти України.

У разі ухвалення Комісією відповідного рішення особа та/або члени її сім’ї мають право на державну грошову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень.