burger

Евакуація з Херсонщини та допомога постраждалим

Опубліковано 4 Травня 2023 року, о 22:33

Ці питання обговорювалися на засіданні Коордштабу з питань деокупованих територій, яке відбулося під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Перед його початком посадовиця висловила співчуття сім’ям загиблих та поранених під час останніх масованих обстрілів у Херсоні. Вона закликала надати всю необхідну допомогу постраждалим та зауважила, що в очікуванні українського наступу ворог дедалі більше скаженіє. Тому зараз головний фокус влади має зосередитися на збереженні життя херсонців.

Присутні представники ОВА та Укрзалізниці поінформували про те, що заходи з евакуації розпочаті завчасно і тривають за графіком. На випадок посилення обстрілів визначений додатковий автотранспорт, маршрути та точки збору людей. Для більшої безпеки будуть призначені альтернативні місця посадки пасажирів, які виїжджатимуть залізницею.

На Хмельниччині, куди зараз виїжджають херсонці, усе готово для їх прийому. Підготовлені місця для поселення, необхідні запаси продуктів, ліків тощо. Ірина Верещук доручила представникам Мінреінтеграції проконтролювати отримання обов’язкових виплат по 2 і 3 тис. грн.

«Люди хочуть виїхати, щоб не створювати загроз власному життю. Мотивуйте їх до цього. Особливо жінок з дітьми, маломобільних та людей з особливими потребами», – наголосила Віцепрем’єрка.