burger

Відповіді на часті запитання до Мінреінтеграції щодо цивільних заручників

Опубліковано 8 Травня 2023 року, о 10:10

До Мінреінтеграції звертаються родичі цивільних заручників і самі заручники після звільнення з полону з проханням роз’яснити, на яку допомогу від держави вони можуть розраховувати.

Законодавством передбачено, що державна грошова допомога надається особам, стосовно яких встановлено факт позбавлення свободи внаслідок збройної агресії проти України. Це стосується як цивільних, так і військовослужбовців.

Зокрема, після звільнення з полону зазначені особи мають право на одноразову виплату від держави у розмірі 100 тисяч гривень.

Крім того, вони можуть отримати від держави фінансову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень за кожен рік перебування в місцях несвободи. Або ж цю щорічну державну грошову допомогу може оформити один із членів сім’ї тих, хто ще у полоні.

Нагадаємо, що факт позбавлення особи свободи внаслідок збройної агресії проти України встановлює Комісія, яка працює при Мінреінтеграції.

Відповіді на інші найпопулярніші запитання, які надходять до Мінреінтеграції щодо цивільних заручників, зібрані за посиланням.