burger

Рекомендація для мешканців ТОТ залишається незмінною: за можливості не отримувати ворожі паспорти, а краще виїхати або дочекатися ЗСУ

Опубліковано 18 Травня 2023 року, о 15:00

На цьому Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук наголосила під час прямого ефіру на телеканалі «Рада». За її словами, ворожу паспортизацію на тимчасово окупованих територіях український Уряд розглядає як ворожу зброю. Це ворожий інструмент, яким ворог намагається легітимізувати своє перебування на українській території.

Віцепрем’єрка уточнила, що вимушене отримання паспорта для порятунку свого життя не є злочином. Якщо ж людина отримала паспорт і колаборує або вчиняє інші неправомірні з точки зору українського законодавства дії, то правова оцінка цьому надаватиметься у свій час уповноваженими на це органами.

«Досвід Харківщини та Херсонщини засвідчив, що справедливість буде відновлена. Тому я хочу заспокоїти й водночас попередити людей на ТОТ: всі випадки отримання російських паспортів розглядатимуться в контексті тих подій та обставин, за яких це відбувалося. Наша рекомендація як Уряду залишається незмінною: ухилятися від співпраці з ворогом, за можливості не отримувати ворожі паспорти, за можливості – виїхати або дочекатися ЗСУ. Ми обов’язково туди прийдемо!» – резюмувала Ірина Верещук.