burger

Уряд виділив 58,4 млн гривень із резервного фонду на виготовлення закордонних паспортів 

Опубліковано 19 Травня 2023 року, о 17:00

На виготовлення закордонних паспортів із резервного фонду держбюджету виділено 58,4 млн гривень. Таке рішення сьогодні схвалено на засіданні Уряду.

Йдеться про паспорти, які оформлюються закордонними дипломатичними установами України.

Залучення відповідних фінансових ресурсів стало результатом роботи Коордштабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн, який очолює Віцепрем’єрка Ірина Верещук. Завдяки спільним напрацюванням Мінекономіки та Мінфіну розроблено проект постанови про виділення для Міністерства закордонних справ додаткових коштів на виготовлення паспортів.

Адже з початку повномасштабного вторгнення значна кількість українців виїхала за кордон за внутрішніми документами або закордонними паспортами, термін дії яких закінчився. З огляду на це виникла необхідність в оформленні великої кількості паспортів у закордонних дипломатичних установах.

«Прийняте сьогодні рішення дозволить забезпечити виготовлення закордонних паспортів для наших громадян, які знайшли тимчасовий прихисток за межами України. Дякуємо Мінекономіки та Мінфіну за розробку цього важливого акта, а також МЗС, Мін’юсту, Мінцифри й іншим членам Коордштабу за прискорене опрацювання документа. Вкотре такий формат співпраці доводить свою ефективність», – наголосила Ірина Верещук.