burger

Де громадяни України в Польщі можуть отримати допомогу?

Опубліковано 24 Травня 2023 року, о 15:20

Посольство України в Республіці Польща підготувало для українських шукачів притулку алгоритм дій, який допоможе нашим співвітчизникам знайти тимчасове житло або отримати іншу необхідну допомогу в країні перебування. 

1. Шукачам притулку радять ознайомитися з інформацією, розміщеною на офіційній сторінці Посольства України в Республіці Польща у розділі «Центр допомоги громадянам України» та на електронній сторінці, створеній Урядом Республіки Польща.

2. Зателефонувати на гарячі лінії допомоги тимчасово переміщеним особам Управління у справах іноземців Республіки Польща за номером: +48 47 721 75 75, до Фонду справедливості Республіки Польща, яким керує Міністерство юстиції, на номер: +48 222 309 900 або на гарячу лінію Управління Верховного комісара ООН у справах біженців: 800 012 948.

3. Звернутися до найближчого Центру соціального захисту Республіки Польща (Ośrodek pomocy społecznej), Центру допомоги сім’ї Республіки Польща (Centrum Pomocy Rodzinie), Повітового староства Республіки Польща (Starostwo Powiatowe).

4. Звернутися до представництв міжнародних організацій, громадських організацій, фондів, культурних, інтеграційних центрів. Наприклад, до Центру допомоги мігрантам (Caritas Polska), Блакитної точки (ЮНІСЕФ, УВКБ ООН), Фундації Польський форум міграційний (PFM), Fundacja Leny Grochowskiej, Фундації Український дім, Fundacja Ocalenie тощо.

Докладніше з алгоритмом дій та адресами українських дипломатичних установ у Республіці Польща шукачі притулку можуть ознайомитися за посиланням.