burger

Нарешті вдома

Опубліковано 27 Травня 2023 року, о 18:21

 

Цього разу від окупантів вдалося забрати 17-річного В’ячеслава.

Хлопець зростав без батьків. Навчався у Маріуполі. Окупанти депортували його до Шахтарська, що в Донецькій області. Втім, сильний духом і кмітливий хлопчина знайшов спосіб дати про себе знати. Далі було багато кропіткої роботи волонтерів і державних органів. А сьогодні В’ячеслав вже прибув до Києва.

Мінреінтеграції висловлює щиру вдячність усім, хто долучився до повернення дитини. Зокрема, Міністерству закордонних справ України, Службі у справах дітей Деснянського району м. Києва, головному спеціалісту відділу опіки/піклування, усиновлення та сімейних форм виховання Аліні Долженко, програмному директору «СОС Дитячі Містечка Україна» Дар’ї Касьяновій, а також «Українській мережі за права дитини». 

❗️Нагадуємо, якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.