burger

Більшість українських шукачів притулку у Польщі планують повернутися додому

Опубліковано 1 Червня 2023 року, о 11:32

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук проходять наради з обговорення проблемних питань українців, які тимчасово перебувають у Польщі.

З метою своєчасного реагування на виклики, з якими стикаються українські шукачі притулку, Мінреінтеграції вивчає настрої та наміри наших співвітчизників, які з початком військової агресії перебувають на території сусідньої країни.

Так, днями представники Мінреінтеграції взяли участь у заході, під час якого було презентовано соціологічне дослідження: «Громадяни України на польському ринку праці. Нові виклики та перспективи».

Проводилось опитування Міграційною платформою EWL і Фундацією EWL спільно з Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету.

Дослідження показало, що попри те, що більшість працездатних шукачів притулку знайшли роботу в цій країні, майже 2/3 із них планують повернутися на Батьківщину у найближчій перспективі. З них кожен четвертий (24%) висловив наміри повернутися в Україну, не чекаючи завершення військових дій.

Серед чинників, які спонукають повернутися в Україну, респонденти назвали: вступ України до ЄС (57%) та НАТО (47%), підвищення рівня зарплат (54%) і можливість возз’єднання з родиною, яка залишилась в Україні (48%).