burger

Ірина Верещук провела нараду з регіональною та місцевою владою Дніпропетровщини

Опубліковано 4 Червня 2023 року, о 17:30

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук сьогодні в Дніпрі відбулася нарада щодо проблемних питань внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Дніпропетровської області.

У ній взяли участь очільники районних військових адміністрацій, голови територіальних громад Дніпропетровщини, а також народні депутати України, зокрема Дмитро Припутень, Максим Бужанський, Роман Каптєлов, Дмитро Чорний, Юрій Кісель.

В ході наради обговорювались питання підтримки внутрішньо переміщених осіб. Керівництво Дніпропетровської ОВА повідомило, що для ВПО забезпечено своєчасні виплати соціальної допомоги. Так, за січень – травень 2023 року виплачено 4,4 млрд грн.

Також йшлося про Координаційно-консультативний центр підтримки цивільного населення, який буде створено вже наступного тижня.

«Важливо, щоб такі центри стали інструментом взаємодії територіальних громад, центральної влади, міжнародних та громадських організацій. Саме такий формат співпраці дозволить максимізувати користь від ресурсів держави, міжнародних та інших донорів. Йдеться про обслуговування внутрішніх переселенців, ветеранів та інших категорій громадян, які постраждали від російської агресії. Центри координуватимуть надання широкого спектру допомоги. Зокрема це психологічна, юридична, адміністративна, фінансова допомога, підтримка з житлом та працевлаштуванням тощо», – зазначила Ірина Верещук.