burger

Відбулося засідання Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану

Опубліковано 5 Червня 2023 року, о 9:13

Захід пройшов напередодні в п’ятницю під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Учасники обговорили кілька важливих питань. Зокрема, збереження робочих місць для вчителів на деокупованих і прикордонних з росією територіях.

Ірина Верещук доручила детально розібратися із ситуацією та вжити заходів для того, аби зберегти робочі місця для вчителів.

Друге питання – передача дітей-сиріт до сімейних форм виховання. Віцепрем’єрка наголосила на необхідності якнайшвидшого поширення такої практики в Україні й спрощенні усіх необхідних для цього процедур.

Зокрема, має бути удосконалений процес збору необхідних документів і навчання опікунів (піклувальників). Відповідальні органи та служби отримали доручення перевірити порядок, починаючи від отримання кандидатства й закінчуючи взяттям під опіку.

Наостанок присутні порушили питання захисту прав дітей, розлучених із законними представниками за кордоном, та їх повернення до України. Нацсоцсервісна служба та консульські установи мають розібратися з порядком подання необхідних клопотань і можливими подальшими діями для вирішення цього питання.