burger

Маємо спростити процедуру отримання пільг сімʼями зниклих безвісти військовослужбовців

Опубліковано 9 Червня 2023 року, о 18:05

Під головуванням Віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук відбулася нарада щодо вирішення проблем сімей зниклих безвісти.

За результатами наради Мінреінтеграції ініціювало зміни до Постанови Уряду «Про посвідчення на право користування пільгами членів сімей військовослужбовців, які загинули (померли) чи пропали безвісти під час проходження військової служби» від 28.05.1993 № 379.

Наразі підставою для видачі посвідчення є документ, виданий Територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. Втім, у ТЦК вимагають від родичів зниклих безвісти багато документів, які ті не можуть надати з тих чи інших причин. Це часто призводить до того, що люди не можуть отримати посвідчення члена сімʼї зниклого безвісти.

Ініціатива Мінреінтеграції полягає у тому, щоб витяг з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, був єдиною підставою для видачі посвідчення члена родини зниклого безвісти.

Нагадаємо, посвідчення підтверджує право родичів зниклих безвісти на отримання соціальних гарантій від держави. Зокрема, пільги на проїзд громадським транспортом, оплату житлово-комунальних послуг тощо.

«Маємо спростити механізм отримання посвідчень членами родин зниклих безвісти, аби вони змогли отримати належний соціальний захист від держави», – зазначила Віцепрем’єрка.