burger

Відбулася міжвідомча нарада з питань працевлаштування та професійного навчання ВПО

Опубліковано 17 Червня 2023 року, о 13:28

У заході взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінекономіки, Міносвіти, Мінсоцполітики, Мінфіну, Державної служби зайнятості, обласних військових адміністрацій та громадських організацій.

Учасники наради обговорили програму ваучерів на навчання, які можуть отримати внутрішні переселенці працездатного віку. З 1 червня була запроваджена можливість подати заявку на отримання ваучера онлайн. Відтоді від людей надійшло 836 онлайн-заявок, з них 683 – від ВПО.

Серед іншого була анонсована програма мінігрантів, ініційована для відновлення діяльності та посилення стійкості суб’єктів мікропідприємництва. Вона реалізується Фондом розвитку підприємництва в межах Програми «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за фінансової підтримки Уряду Німеччини та ЄС. У результаті відбору підприємцям нададуть 750 мінігрантів у розмірі до 4000 євро.

Зареєструватися для участі у програмі можна буде у цифровому застосунку Дія. Старт подачі заявок – 1 липня 2023 року.

Довідки для малого бізнесу: 0 800 219 800.

Підтримка бізнесу є пріоритетом у роботі Уряду, адже це сприяє працевлаштуванню й інтеграції внутрішніх переселенців у приймаючих громадах.