burger

Крок солідарності з Україною: Світовий банк і донори виділили додаткові кошти на відновлення

Опубліковано 22 Червня 2023 року, о 13:30

Чергову Угоду між Урядом України та Світовим банком було підписано в межах конференції з відновлення України в Лондоні (Ukraine Recovery Conference). Йдеться про залучення додаткового кредитного фінансування у сумі 500 млн доларів США під гарантію Великої Британії. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначені кошти є частиною додаткового фінансування проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні». Загальний обсяг асигнувань під гарантії Великобританії в межах цього проєкту становить 2 млрд доларів США.

Кошти будуть спрямовані на зарплати рятувальників та вчителів, виплату пенсій, підтримку малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, одиноких матерів, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

Крім того, в межах Ukraine Recovery Conference були підписані меморандуми з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про підтримку української енергетики на 600 млн євро. Кошти отримають ПрАТ «Укргідроенерго», НЕК «Укренерго» й НАК «Нафтогаз».

Зокрема, ЄБРР надасть допомогу у відновленні та модернізації гідроелектростанцій, посиленні їх надійності й ефективності. Після звільнення території Каховського водосховища планується розробка дорожньої карти щодо реконструкції ГЕС.