burger

Постраждалі від підтоплення на тимчасово окупованій Херсонщині можуть отримати одноразову грошову допомогу у разі переїзду на контрольовану територію

Опубліковано 23 Червня 2023 року, о 14:29

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила в ефірі телеканалу «Інтер».

Вона пояснила, що йдеться про одноразову грошову допомогу у розмірі 5 тис. гривень від Уряду України та 6,6 тис. гривень від Міжнародної організації з міграції. Допомога передбачена для мешканців, постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Віцепрем’єрка наголосила, що розраховувати на такі виплати можуть в тому числі мешканці, які з 6 червня виїхали із підтоплених районів тимчасово окупованої території на підконтрольну Уряду України територію.

«Люди, які евакуюються з лівого берега Херсонщини, також можуть розраховувати на такі виплати. До прикладу, мешканці Олешок, Голої Пристані тощо. Вони, як і всі, хто знаходиться на території, підконтрольній українському Урядові, отримають 5 тис. гривень і 6,6 тис. гривень. Таке право матимуть також ті, хто виїде з тимчасово окупованої території потім. Наразі нам відомо про те, що люди масово почали виїжджати з ТОТ. Вони шукають будь-які шляхи та можливості для цього. Власне, ми їх чекаємо, і вони всі можуть претендувати на таку допомогу», – резюмувала Ірина Верещук.