burger

Аби пошук дітей відбувався швидше

Опубліковано 19 Липня 2023 року, о 13:30

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада, на якій розглядалося питання роботи Єдиного реєстру осіб, в тому числі дітей, депортованих або примусово переміщених у зв’язку зі збройною агресією рф проти України. Цей реєстр знаходиться у розпорядженні Національного інформаційного бюро при Мінреінтеграції.

Зокрема, йшлося про необхідність підключення до нього як користувачів Офісу Генерального прокурора, Національної поліції та Національної сервісної служби.

Учасники наголосили на тому, що передача інформації до цих державних органів від Національного інформаційного бюро займає певний час. Разом з тим саме від спільних дій залежить порятунок і повернення дитини. Тож насамперед така опція потрібна для швидкого обміну даними під час пошуку депортованих дітей.

Приєднання до Єдиного реєстру депортованих осіб дозволить верифікувати та вчасно опрацьовувати дані, а також уникнути зайвого документообігу.

Всю доступну в реєстрі інформацію згадані відомства зможуть використовувати у своїй подальшій роботі. Авторизований доступ дасть змогу чітко відстежувати зміни, внесені у реєстр.

За результатами наради Віцепрем’єрка доручила представникам згаданих вище державних органів підготувати відповідні листи на адресу Мінреінтеграції із запитами на приєднання.