burger

Координація на всіх рівнях – запорука успіху для підтримки ментального здоров’я українців

Опубліковано 21 Липня 2023 року, о 15:32

Сьогодні в Києві розпочався семінар Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України, присвячений регіональній координації. Захід проходить у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською.

Семінар об’єднав заступників голів обласних військових адміністрацій, регіональних координаторів Всеукраїнської програми ментального здоров’я, а також представників міністерств.

Під час відкриття заходу Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук розповіла про важливість координації та взаємодії на всіх рівнях для забезпечення підтримки населення.

Зокрема, посадовиця наголосила на важливості співпраці Уряду з місцевою владою, волонтерами та міжнародними партнерами. Адже у питанні ментального здоров’я тісна співпраця допоможе сконцентрувати увагу на індивідуальних запитах громад. Йдеться про ухвалення необхідних законів, отримання фінансування тощо.

«Має бути довгострокова стратегія. І вона буде реальною та практичною. Ми маємо чітко розуміти, що саме потрібно нашим людям, і мати змогу дати їм це», – резюмувала Ірина Верещук.