burger

Ірина Верещук взяла участь у заході, присвяченому співпраці Уряду та благодійних організацій

Опубліковано 26 Липня 2023 року, о 15:00

Він відбувся під егідою Карітас – гуманітарної неурядової організації, яка надає допомогу всім, хто цього потребує. 

Ірина Верещук долучилася до панельної дискусії на тему: «Розширення та синергія діяльності Уряду, Церкви, ООН, Донорів та Карітасу: реагування на потреби в Україні».

В обговоренні також взяли участь Отець і Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав, Генеральний секретар Caritas Internationalis Алістер Даттон, заступник Голови Офісу УКГС ООН в Україні Джеймс Везерілл, посол Канади в Україні Лариса Ґаладза й інші.

Під час дискусії Ірина Верещук відзначила оперативність Карітас України в ухваленні рішень. За її словами, для українського суспільства це стало важливим маркером підтримки.

Серед багатьох питань особлива увага приділялася психологічному відновленню українців, постраждалих внаслідок війни. Віцепрем’єрка наголосила саме на цьому аспекті надання допомоги, адже психологічна підтримка сприятиме швидшому відновленню людей та їхній соціалізації.

Посадовиця щиро подякувала Карітас України за всебічну допомогу й наголосила, що дуже цінує таку співпрацю.

«Маємо підтримувати цю взаємодію задля відновлення гідного життя кожного члена суспільства, який постраждав від війни», – резюмувала Ірина Верещук.