burger

Бруківка зачекає!

Опубліковано 31 Липня 2023 року, о 17:46

Так Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук відповіла на запитання журналіста ТК «Рада» щодо пріоритетів у витратах коштів державного та місцевих бюджетів.

За її словами, Президент Володимир Зеленський постійно наголошує на тому, що у воєнний час центральна та місцева влада мають розпоряджатися ресурсами так, щоб забезпечити насамперед оборонні заходи та безпеку людей. Бо це є головною складовою національної безпеки держави.

Посадовиця акцентувала, що напередодні нового навчального року актуальним є питання облаштування укриттів у навчальних закладах. До прикладу, їх потребують 3600 шкіл із загальної кількості 13 тисяч. Президент доручив Уряду та керівникам ОВА вирішити це питання. Укриття мають працювати й перебувати у належному стані.

«Я думаю, що весь український народ абсолютно підтримує Президента у цьому. При формуванні бюджетів на першому місці мають бути передусім оборонні заходи. Це або допомога нашим Збройним Силам. Або інші видатки, пов’язані з безпекою цивільного населення. На цьому потрібно зосередитися вже зараз. Щоб перемогти та врятувати якомога більше наших людей. А бруківка зачекає!» – наголосила Ірина Верещук.