burger

Держдепартамент США: росія має припинити вивезення українських громадян, в тому числі дітей із тимчасово окупованих територій

Опубліковано 1 Серпня 2023 року, о 15:02

Росія має припинити примусове вивезення українських громадян, в тому числі дітей з окупованих нею територій

Про це на пресбрифінгу заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер. Він назвав такі злочини одним із найжахливіших явищ цієї війни.

Заява американського високопосадовця стала відповіддю на зізнання російської влади у вивезенні на свою територію понад 700 тисяч українських дітей. Вказані цифри опублікувала у звіті про діяльність протягом 2022 року уповноважена рф з прав дитини марія львова-бєлова.

Метью Міллер пояснив, що примусове переміщення громадян, особливо дітей, стало ключовим чинником при визначенні позиції Уряду США щодо скоєння росією злочинів проти людяності. І додав, що Уряд Сполучених Штатів наполягає, аби країна-агресорка повернула усіх додому.

«Ми, як і раніше, закликаємо росію припинити дії, які викликають обурення, та повернути українських дітей. І я б сказав, що ми підтримуємо необхідність відповідальності за ці злочини», – наголосив офіційний представник адміністрації.

Нагадаємо, у березні цього року Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента росії володимира путіна та марії львової-бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації та переміщення дітей із тимчасово окупованих територій України до рф.