burger

США виділили Україні грант на видатки у соціальній та гуманітарній сферах

Опубліковано 1 Серпня 2023 року, о 9:04

До державного бюджету України надійшов черговий безповоротний транш від США у розмірі 1,25 млрд доларів. Про це повідомляє Міністерство фінансів

Грантове фінансування буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету. Зокрема, на забезпечення виплат за окремими програмами державної соціальної допомоги, а саме: внутрішньо переміщеним особам, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям, виплат житлово-комунальних субсидій та інших соціальних виплат. 

Також частина коштів буде направлена на оплату праці працівників державних органів.

Грант наданий як частина п’ятого додаткового фінансування в межах проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine). 

Метою проєкту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, які не пов’язані зі сферою безпеки й оборони.

У міністерстві нагадали, що у 2023 році Україна вже отримала 8,45 млрд доларів грантових коштів прямої бюджетної підтримки від США. Загалом від початку повномасштабної війни до держбюджету України вже надійшло 20,4 млрд доларів такої допомоги.