burger

В гостях добре, та вдома найкраще!

Опубліковано 2 Серпня 2023 року, о 15:10

З Італії до України повернулися 34 дитини-вихованці комунального закладу «Бердянська загальноосвітня санаторна спеціалізована школа-інтернат І-III ступенів» Запорізької обласної ради. Це стало результатом розгляду цього питання на засіданні Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук


До Італійської Республіки вихованців евакуювали відразу після повномасштабного вторгнення росії. На засіданні Коордштабу було ухвалено рішення повернути їх додому: під опікою України діти почуватимуться краще.

Разом із супроводжуючими вони кілька днів перебуватимуть у Львові. Потім будуть переміщені на Кіровоградщину, яка радо зголосилася прийняти та розмістити дітей із Запорізької області.

Мінреінтеграції висловлює щиру вдячність усім, хто долучився до повернення. Сприяння та допомогу надавали Консул Генерального консульства України в Мілані Станіслав Плахотник, посадовці Запорізької, Львівської та Кіровоградської обласних військових адміністрацій. Слова особливої подяки – на адресу очільників Служб у справах дітей Львівської та Кіровоградської ОВА Володимира Лиса та Наталії Чернявської.