burger

Для динамічного формування кадрового резерву необхідна широка інформаційна підтримка

Опубліковано 3 Серпня 2023 року, о 18:23

Про це йшлося на нараді з питань реалізації експериментального проєкту щодо створення резерву працівників державних органів, освітньої та медичної галузей для роботи на деокупованих територіях. Вона відбулася під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

На заході були присутні представники Офісу Президента, Верховної Ради, міністерств, відомств, керівники вищих навчальних закладів.

Учасники заслухали звіт про результати роботи інформаційно-комунікаційної системи «Резерв для державної служби на деокупованих територіях».

Нагадаємо, платформа запрацювала місяць тому – 3 липня 2023 року. За цей час у системі зареєстровано 1445 анкет. 1290 кандидатів уже зараховані до кадрового резерву. Серед них є люди з науковим ступенем, вченим званням, які мають досвід управлінської роботи тощо.

За сферами професійної діяльності 52% кандидатів обирають адміністративне керівництво. Також є багато претендентів за напрямами державний нагляд і контроль, аудит, запобігання корупції тощо.

Частина претендентів наразі вже є державними службовцями або посадовими особами місцевого самоврядування. Тож у разі потреби вони зможуть пройти перепідготовку за державним замовленням у Вищій школі публічного управління.

Перші експериментальні курси підвищення кваліфікації вже пройшли 60 осіб. Вони отримали відповідний сертифікат, а також пропозиції щодо подальшого кар’єрного росту.

Ірина Верещук акцентувала на важливості інформаційної підтримки з боку суспільства і ЗМІ щодо формування кадрового резерву.

«Великий інтерес громадськості до цього процесу свідчить про те, що ми рухаємося у правильному напрямку, – наголосила Віцепрем’єрка.