burger

Післявоєнний світопорядок зазнає глобального переформатування й Україна буде одним із лідерів у цьому процесі

Опубліковано 7 Серпня 2023 року, о 9:05

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила під час ефіру в студії телеканалу «Ми – Україна».

За її словами, друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів, яка відбулася у Саудівській Аравії, стала хорошою платформою для демонстрації ключових принципів Формули миру Президента Зеленського.

Посадовиця зауважила: «Ця зустріч звела нанівець наративи російської пропаганди про те, що Україну підтримує лише Захід. Власне сама Саудівська Аравія спростовує це і доводить протилежне: нас підтримує світ».

На думку Віцепрем’єрки, наразі ми бачимо змагання двох формул. Формула путіна, що передбачає шантаж. В тому числі ядерний, екоцидний, геноцидний та інші. Росіяни пропонують шантаж як основу майбутнього світопорядку.

А формула Зеленського – це про цінності й недопущення будь-якого шантажу. Особливо ядерного. Зустріч у Саудівській Аравії власне і продемонструвала те, чию формулу готовий підтримати світ.

«Росія програла свій бліцкриг. І контури її поразки вже видно на горизонті. Але нам ще треба багато попрацювати, щоб перемогти остаточно. Відповідальні представники світу зібралися обговорити тему прийдешнього світопорядку разом з Україною, бо ми несемо найбільший тягар війни. А значить будемо одними з лідерів у формуванні геополітичної конструкції післявоєнного майбутнього», – зазначила Ірина Верещук.