burger

Затверджено порядок електронної інформаційної взаємодії між Мінреінтеграції та МВС

Опубліковано 7 Серпня 2023 року, о 11:00

Наказом Мінреінтеграції та МВС від 15.06.2023 № 181/498 затверджено порядок електронної інформаційної взаємодії між вказаними міністерствами та центральними органами виконавчої влади, діяльність яких координується Кабміном через Міністра внутрішніх справ.

Йдеться про обмін інформацією між Офісом Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, який працює при Мінреінтеграції, та МВС, Державною міграційною службою, Національною поліцією, Державною прикордонною службою, Державною службою з надзвичайних ситуацій. Зокрема, щодо даних Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, держателем якого є МВС.

Згідно з цим порядком, електронна інформаційна взаємодія здійснюватиметься за допомогою засобів національної системи «Трембіта» або центральної підсистеми єдиної інформаційної системи МВС чи інших захищених інформаційно-комунікаційних систем.

Для захисту інформації використовуватимуться засоби, які мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері технічного та/або криптографічного захисту інформації.