burger

Не можна відключати від електроенергії суб’єктів господарювання, які забезпечують продовольством населення деокупованих територій

Опубліковано 8 Серпня 2023 року, о 16:00

Останнім часом до Мінреінтеграції надходять звернення від обласних військових адміністрацій щодо ризиків відключення від електропостачання торгових мереж, які поновили роботу на деокупованих територіях. У тому числі продовольчих магазинів, які забезпечують населення продуктами харчування та речами першої необхідності.

З метою недопущення випадків відключення від електропостачання повідомляємо таке.

Забороняється відключення споживача без погодження відповідною військовою адміністрацією, якщо споживач забезпечує роботу зокрема:

– об’єктів критичної інфраструктури;

– інших об’єктів, визначених відповідною військовою адміністрацією, у тому числі тих, які використовуються для надання життєво важливих послуг для населення, задіяні у сфері забезпечення продуктами харчування, лікарськими засобами, споживчими та побутовими товарами.

Це передбачено пунктом 8 Положення про особливості постачання електричної енергії споживачам та розрахунків між учасниками роздрібного ринку електричної енергії у період дії в Україні воєнного стану, затвердженого наказом Міненерго від 13.04.2022 № 148.

З метою забезпечення безперервної роботи продовольчих магазинів, які поновили роботу на деокупованих територіях, Мінреінтеграції пропонує обласним військовим адміністраціям визначити перелік таких об’єктів.